Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

tinerii dezbat PDF Imprimare Email

TINERII DEZBAT

 

 

Etapa Națională a Olimpiadei „TINERII DEZBATˮ, Piatra Neamț, 10-14 iulie 2017

Felicitări tinerilor decebalişti şi profesorilor lor !

Ervin Calin ILIEŞ – Premiul I , MEN, „Cel mai bun vorbitorˮ

Echipa Colegiului Național Decebal Deva a obținut prima mențiune MEN – secțiunea avansați: Maria Bianca AMZOIU, Cristian Paul IACOB, Ervin Călin ILIEŞ.

Echipajul a fost coordonat de prof. Chivuța Daniela STAN.

„TINERII DEZBATˮ este cel mai amplu program de dezbateri pentru elevi.
„TINERII DEZBATˮ este o olimpiadă a înțelegerii și promovării valorilor democratice prin dezbateri argumentate, un exercițiu al unei atitudini deschise către diferențe sociale, etnice și de gen.
„TINERII DEZBATˮ este locul în care putem crește avocații, politicienii, intelectualii și cetățenii de mâine.
„TINERII DEZBATˮ, are ca scop întelegerea și răspândirea valorilor democratice în rândul tinerilor într-un mediu ce încurajează toleranța și gândirea critică.

Deși se adresează în mod special elevilor, proiectul nu ar putea exista fără implicarea activă a profesorilor din Colegiul National „Decebalˮ Deva și nu numai. Pe parcursul zilelor de competiție din cadrul etapelor regională și națională, elevii decebalişti au dezbătut teme de interes pentru aceștia, profesorii preluând rolul de jurați.

Spre deosebire de majoritatea competițiilor de dezbateri, „TINERII DEZBAT” se concentrează pe discutarea temelor de imediat interes pentru elevi și profesori sau a unor problematici cu care aceștia se confruntă în viața de zi cu zi. Răspândirea pe scară largă și caracterul introductiv în lumea gândirii critice fac acest concurs unic în România.

Vă felicit dragi elevi şi profesori decebalişti !

prof.dr. Marin Florin ILIEŞ

 Directorul Colegiului Naţional Decebal din Deva