Colegiul National Decebal - Deva

Colegiul National Decebal - Deva

Festivitatea de înmânare a diplomelor DSD PDF Imprimare Email

Comunicat de presă


Marţi 7 mai a.c., la ora 10.30, în sala de festivitӓţi Jean Monnet a Colegiului Naţional ˶Decebal” va avea loc festivitatea de înmânare a diplomelor DSD elevilor din clasa a XII-a, care au studiat limba germană ca limbă maternă sau limbă modernă. La festivitate va participa
consulul general al Germaniei la Sibiu, Thomas Gerlach  şi Hubert Gronen, consultant de specialitate pentru limba germană al Ambasadei Germaniei în România.

 
Diploma de limba germană (DSD) este cunoscută în lume ca fiind diploma de limbă germană de care studenţii străini au nevoie pentru a-şi putea începe studiile la o universitate din Germania sau Austria.

Ideea de bază este aceea de a pregăti absolvenţii DSD pentru viaţa de după şcoală. În acest sens se pune mare accent pe caracterul de proiect al examenului. Aceasta înseamnă că elevii trebuie să se pregătească independent, să cerceteze, să exerseze lucrul cu sursele de informare şi să facă prezentări aşa ca şi când ar candida pentru obţinerea unui loc de muncă la o firmă, fiecare candidat trebuind să încerce să-şi pună cât mai bine în valoare calităţile.

Predarea în limba germană se face astăzi nu numai de profesori români, ci şi de profesori veniţi din Germania. Scopul acestor profesori este acela de a funcţiona ca multiplicatori şi nu de a înlocui profesorii români.

Colegiul Naţional ˶Decebal” este singura şcoală din judeţ si printe puţinele şcoli din ţară care  pregăteşte elevii pentru obţinerea acestei diplome de certificare a cunoştinţelor de limbă germană.

Felicitări elevilor şi profesorilor lor.

prof. dr. Florin Ilieş
directorul Colegiului Naţional “Decebal” Deva